Posted By on Wednesday 24th January 2018

Äskettäin julkaistiin viimeisin jalkapallotulolista, joka esitteli maailman suurimmat seurat kauden 2016-17 kauden taloudellisesta asemasta. Viimeisimmässä rankingissa Manchester United onnistui listan kärjessä 676,3 miljoonalla eurolla ja voitti Mestarien liigan Real Madridin pienellä 1,7 miljoonan euron edulla. Real Madrid ylittää Barcelonan toiseksi. Halvat Jalkapallo pelipaidat lapsille Madridissa on erittäin kuuma!

Viime kaudella Manchester United voitti Mestarien liigan, jonka tulot olivat 581 miljoonaa puntaa, 1,5 miljoonaa enemmän kuin Mestarien liigan Real Madrid. Tämä on kymmenes kerta, kun Manchester United on ollut Deloittein rikkauskaavion kärjessä ja voitti mestaruuden vuodesta 2015-16. Real Madrid ylitti Barcelonan Mestarien liigan perusteella, nousi toiseksi, Barcelonassa oli 557 miljoonaa puntaa kolmanneksi. Bayern sijoittui neljänneksi 505 miljoonalla ja Manchester City sijoittui viidenneksi 453 miljoonalla.

Listan kärjessä, Premier League miehittää 10 paikkaa, on saman sarjan historia listautunut eniten viiden parhaan Manchester Unitedin ja Manchester Cityn lisäksi sekä Arsenal (6), Chelsea (8), Liverpool 9. sija), Tottenham (11.), Leicester City (14.), West Ham (17.), Southampton (18.) ja Everton (20.), Southampton (212.1 miljoonaa euroa ) Ensimmäistä kertaa 20 parasta, ja Leicester City (271,1 miljoonaa) nousi 14: een 20: sta viime vuonna.

Huomionarvoista on, että klubin tulot Deloitte-raportissa kilpailutulojen, lähetysoikeuksien, kaupallisten tulojen ja muiden osien oikeuksien mukaan eivät sisällä siirtomaksua. Olkoon ostaa Real Madrid paita juhlimaan Real Madridin klubia niin paljon tuloja.